Jun
6
2011

Adrian Voicu aduce templierii români la Braşov

Mîine, cînd dogoarea va fi în toi, adică la ora 14, Adrian Voicu îşi va aduce gaşca de templieri în cetatea Braşovului. Librăria Şt. O. Iosif va avea onoarea să-l găzduiască pentru cîteva zeci de minute pe Neliniştitu’ care va încerca să facă faţă fanelor îmbrăcate sumar. Ai grijă, Adi, că pe aici avem nişte cititoare ceva de speriat. Nu te mai slăbesc pînă nu obţin toată povestea romanului de la tine.

Să ai parte de o lansare de carte plină şi să epuizezi tot stocul librăriei.

Cum cine-i Adrian Voicu!? Mă rog, chiar dacă nu-i necesar, hai să oferim cîteva informaţii.

Adrian Voicu s-a născut la 14 martie 1970 la Nehoiu, în judeţul Buzău.

„M-am apucat de mic de scris, la început bastonaşe, apoi “Ana are mere” (că portocalele erau doar de sărbători), continuând cu texte mai elaborate, pe bileţele de hârtie de mate (“Ne vedem după ore?”), apoi cu scrisori catre casă ori necunoscute şi, în cele din urmă, cu ceva materiale minuscule la “Viaţa Studenţească”, gazete de perete de prin liceu, ori texte scrise pentru amuzamentul prietenilor din Şcoala Militară.”

Adrian Voicu a debutat cu volumul de proză Joi seara, în parcare (2007). Tot în 2007 îi apare şi cartea din aceeaşi categorie a prozei memorialistice Între două decolări. Autorul îşi rezervă, însă, dreptul de a pune pe hârtie întâmplări mai mult sau mai puţin închipuite, genul memoristicii fiindu-i astfel strâmt pe alocuri. A mai publicat şi în revistele culturale Apollon (2007), Luceafărul (2009) şi Argeş (2010) fragmente din cărţile apărute sau viitoare. În 2010, în volumul colectiv Premiile Lili – Antologia Festivalului de Literatură LILI, Ediţia I, Adrian Voicu reeditează câteva capitole din Decolări, ca laureat al premiului special pentru proză.

Despre noul său volum:

„Întotdeauna mi-am dorit să trăiesc în perioada cavalerilor, iar pe templieri i-am iubit de-a dreptul. Cred că, urmărind teoria sufletului veşnic călător prin trupuri efemere, sufletul meu păstrează în adâncurile sale o parte foarte vie adusă tocmai din acele vremuri.”

Scrie şi pe blog, dar poate fi găsit şi pe Facebook.

„Într-o seară de toamnă, în urma veştii că Gigi Becali şi-a tras “glob”, am decis că merit şi eu unul, măcar anagramat. De-aci încolo mi se trag nişte participări la legendarele, de-acuma, întâlniri offline de iarbă verde şi salăţi de la Ogrezeni, amfitrioană fiind Lucia Verona, un preţios premiu literar “Lili”, încă unul pentru “Cel mai savuros blog”, altul pentru “Blogul cu cel mai  mult umor”. Restul e istorie sau va fi…”

Informaţii şparlite cu mare tupeu de aici.

Adrian Voicu, Nepovestitele trăiri ale templierilor români, Editura ALL, 2011.

Un inteviu proaspăt cu autorul găsiţi pe blogul editurii All.

În mod cert, romanul aventurierilor medievali este cartea săptămînii pe Dealul Melcilor, a doua oară.

 

D. Mihu

Braşovean, trecut de 30 de ani, cîine pe blogul personal, proaspăt tătic, membru al clasei muncitoare şi negînditoare, caut parfumul pierdut al societăţii de altădată, în care onoarea încă mai însemna ceva. Ofer texte sincere drept recompensă.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebook

4 comentarii + Adaugă comentariu

Lasă un comentariu