Oct
28
2012

Simplicity – Raw & Vegan Restaurant

Tocmai am realizat că cel mai dificil lucru din lume este să scrii un articol despre mâncare pe stomacul gol. Exact… am început să scriu acest review fără să mă gândesc măcar că zgomotele alea ciudate pe care le auzi din josul corpului uneori proveneau din stomacul meu nemulţumit de lipsa cruntă de atenţie pe care i-am acordat-o.

Aşa că, evident, când am ajuns la poze… a trebuit să mă opresc, să mă deplasez până la bucătărie, să caut prin frigider ceva uşor aranjabil pentru a calma “spiritele” şi abia după ce s-a potolit foamea să pot reveni să descriu experienţa de la acest restaurant…

Mulţumesc pe aceasta cale lui Geo şi familiei Mărăscu pentru faptul că m-au ajutat să ajung într-un final glorios la acest restaurant. Şi tot pe această cale ţin să îl anunţ pe nea’ John că… în ciuda tuturor aşteptărilor, chiar am avut ce mânca şi m-am şi săturat (şi nu doar pentru o oră) . Aşa că îţi recomand maestre să faci o vizită şi tu acestui restaurant: chiar merită să vezi (măcar o data în viaţă) că nu doar friptanele ţin de foame.

Ce se zice despre Simplicity / Raw Vegan Restaurant?

E un restaurant destul de nou (sau cel puţin asta e impresia mea) şi cu o gamă restrânsă de “fani”. Şi asta nu pentru că nu ar fi ok aici ci… pentru că mâncarea de aici (care rezultă prin numele restaurantului) nu prea are căutare aşa mare la români. Ce pot zice… când mâncarea tradiţională înseamnă sarmale şi mici (adică 90%+ carne), orice nu intră în acest criteriu se cam descalifică singur.

OK, recunosc… comunitatea online de vegetarieni şi de “vegani” (nu că aş şti care e diferenţa) e în creştere… dar tot nu cred să fi depăşit 10% din populaţie. Şi partea şi mai proastă e că mulţi dintre ei îşi gătesc acasă (pentru că nu prea există restaurante unde să mănânce şi ei).

Salut ideea, dar cred că dacă nu îşi pun în meniu mai multe mâncăruri non-raw&vegan n-o să aibă viaţă lungă (vorba lui Ionuţ către Iulia: “OK, tu eşti foarte fericită aici, dar dacă eu trebuie să vin să privesc cum mănânci tu… nu prea cred că vom veni prea des”). Pentru că întâlneşti o persoană care ţine foarte mult la ce mănâncă şi, în consecinţă, alte restaurante nu îi sunt pe plac. Dar carnivorii ce mama naibii fac?

Website-ul este de fapt un blog. Unul bine întreţinut, plăcut ochiului şi plin de informaţii. Singura problemă e ca meniul este un pic ascuns. Nu ştiu cum am ajuns aici, însă link-ul direct către meniu este acesta (tabul din blog se pare că nu funcţionează).

Pe pagina de FaceBook a restaurantului găsiţi poze cu restaurantul şi unele poze de la evenimente, dar dacă vrei poze cu ceea ce în meniu, revenim tot pe blog (nu, îmi pare rău, dar nu la galeria foto. Surprinzător, nu-i asa?). Astfel, urmărind articolele de pe blog veţi vedea poze foarte apetisante cu mâncăruri Raw & Vegan, menite special să transforme un carnivor primitiv ca mine în adept al acetsui stil de viaţă.

Recomandări din meniu pentru Simplicity?

 • Meniul pe care l-am ales a fost următorul: Cremă de brânză din caju (sau din migdale? nu sunt sigur), farfalle cu somon, pizza quattro fromaggi, clătite raw / cremă de ciocolată, parfait de vanilie cu fructe, brawnies şi 4 sucuri (limonadă, smoothies & fresh)
 • Preţ total: 136 Lei (4 persoane)

Fun facts:

 • clătita nu era foaia clasică pe care o ştie toată lumea, crema de ciocolată nu era practic ciocolată, dar gustul era foarte bun.
 • aţi citit corect mai devreme: cremă de brânză din caju sau migdale. E prima oară când aud despre aşa ceva dar vă garantez ca are un gust super!

 

Cum este la Simplicity – Raw & Vegan Restaurant?

Servicii:
 • Rapiditate: N-aş zice rapide, însă sub nici o formă încet. Mâncarea şi sucurile au venit cam când mă aşteptam să vină, ceea ce este foarte ok. Rating 8/10.
 • Calitate: Fiind vorba de o primă vizită la un restaurant cu un specific complet necunoscut mie, a trebuit să studiez meniul în detaliu (a.k.a. inclusiv ingrediente). Mulţumesc pentru răbdarea dovedită. Dau un rating de 9/10 tocmai din acest punct de vedere.

Mâncare (şi băutură):

 • Calitate: Am fost surprins să constat cât de săţioasă este mâncarea de acest tip. Până atunci eram pe principiul că dacă nu are carne, nu e mâncare ci doar snack. Până şi salatele mele au carne din plin şi chiar şi pe alea le consider snack. Dar să revenim: mâncarea e foarte bună, aromată şi gustoasă. Dau un rating de 10/10 în special pentru surpriza de a mă sătura cu mâncare puţină şi fără ingredientul meu favorit. (Ce pot zice, înainte să vin chiar mă gândeam că voi termina review-ul cu “Şi acum hai să luăm o shaormă ca sa umplem golul din stomac…”)
 • Preţ: Eh, aici nu mai e fain… preţurile sunt un pic cam mari pentru gustul meu. Recunosc, în general mâncarea de acest fel e mai scumpă (chiar şi dacă ţi-o faci acasă!), dar pentru obiectivitate, dacă e să aleg pe acest criteriu unde să mănânc… ei bine, nu aici… Rating 4,5/10.
 • Varietate: Nu puteam să cred că există atâtea mâncăruri raw / vegan. Adică, mă aşteptam ca meniul să fie doar 2 pagini şi alea scrise cu litere mari ca să umple spaţiul. Ei bine, meniul este foarte variat, cuprinzând multe chestii pe care românii nu le mănâncă prea frecvent (aici mă refer la ingrediente) şi deci foarte fain. Aş putea veni de 3-4 ori aici până să termin chestiile care mi-au sărit în ochi ca fiind apetisante/interesante. Aş fi dat un rating de 10/10 la varietate, însă consider că ar trebui totuşi introduse şi nişte mâncăruri pentru persoane care nu sunt foarte pro Raw/Vegan food (nici nu trebuie mult: 1-2 ciorbe, 2-3 mâncăruri pentru felul 2 şi cam atât…). Aşa că, până atunci, rating-ul meu scade la 8/10.

Locaţie:

 • Unde e pe hartă: Cam pe la mama naibii aş putea zice. E departe de centrul turistic şi de spaţiile de birouri. Totuşi, e destul de uşor de dat un punct de reper: e pe lângă Spitalul de Pediatrie (casa aia albă de pe Google Maps de lângă Asociaţia Sportivă Dinamo Braşov).  Specificul restaurantului combinat cu o locaţie proastă nu fac decât să fie şi mai redusă clientela (dar totuşi probabil chiria mai mică le dă şansa să rămână pe piaţă un timp mai lung până să fie frecventaţi de o clientelă fidelă). Pentru binele lor, sper că îşi fac o promovare puternică (aş avea câteva sugestii dacă e cineva interesat…). Deci rating doar de 5/10.
 • Decor & Ambianţă: Vorbim de o fostă grădiniţă dintr-o casă săsească. Camere înalte, multă lumină cu un contrast colorat pe ici şi colo. Arată ok, dar în absenţa clienţilor e un pic… prea mare. Rating 8/10.
Reacţie la cerinţe de moment: Nu am încercat nimic ciudat. Ok… era meniul în sine era suficient de ciudat pentru mine, dar nu se pune. Deci nu pot da rating.
Bonusuri: Aş include aici posibilitatea de a face livrări la domiciliu şi serviciile de catering (detalii pe blog). Acum ce nu am înţeles eu prea bine e dacă trebuie să fac comanda cu o zi înainte pentru livrările normale sau doar pentru catering.
Un alt bonus bun de menţionat este faptul că din blogul restaurantului poţi merge pe blog-ul Corinei Bacalu, unde poţi vedea reţete ale unor mâncăruri cu specific Raw & Vegan.

Overall, este un loc interesant, un loc care oferă o perspectivă complet diferită a artei culinare şi chiar a unui alt stil de viaţă. Iar lucrul cel mai important – este un ALT TIP de restaurant, ceea ce nu e decât ceva foarte bun şi important pentru gurmanzi.

 

La final, aş vrea să vă rog să completaţi un mic sondaj despre aceste review-uri în special (şi despre Dealul Melcilor în general) pentru ca voi să beneficiaţi de o experienţă mai bună. Pentru sondaj accesati acest link (durează aproximativ 7 minute): https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDFjM2F2ZVdUOE10dTdTV2VZYVJPS0E6MQ#gid=0

 

Nick

Gurmand înăscut, am descoperit destul de târziu plăcerea de a încerca mâncăruri noi, dar de atunci încoace compensez. Sunt certat cu doctorii care impun diete si restricţii alimentare. Îmi place să călătoresc şi să văd lucruri noi. Îmi place să mă aud vorbind, aşa că voi povesti întotdeauna altora ceea ce m-a impresionat. Îmi place femeia, însă nu mă împac cu subtilităţile. Le iubesc şi le urăsc în acelaşi timp, cu aceeaşi pasiune fără margini. Un vis relaxant: să stau întins pe iarbă, cu capul sprijinit pe coapsele unei domnişoare frumoase, după ce am savurat împreună un vin bun. Totul se petrece pe înserat cu soarele apunând în zare, când culorile sunt mai vii si buzele sunt mai fragede...

More Posts - Website

Follow Me:
LinkedIn

3 comentarii + Adaugă comentariu

 • […] vegetarienii au ce mânca în afară de salate. Dar… pentru ei n-au decât să meargă la Simplicity. […]

 • […] S-a inchis Simplicity, acel dragut restaurant cu mancare Raw & Vegan in care am avut sansa sa fius surprins ca pot sa ma satur si cu mai putin de 80% carne in mancare. Imi pare rau sa aud asta in conditiile in care nu am fost decat de 2 ori in total acolo… […]

 • […] firesc ca atunci când am aflat că s-a deschis un nou restaurant în locul defunctului Simplicity să mă gândesc să fac o vizită în stilul meu clasic. Şi nu am făcut decât să mă bucur […]

Lasă un comentariu